مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

برترين‌ها: افسردگي پدر و مادر يكي از شايع ترين اختلالات در خانواده است. واليدني كه افسردگي دارند زندگي خوبي براي فرزندانشان فراهم نمي‌كنند. اگر خودتان مادر يا پدر افسرده هستيد و به دنبال راه چاره با اين مقاله رو به رو شده ايد تبريك مي‌گويم. بينش از رفتار خود نشان از آگاهي شما است. نوع رفتار شما روح و روان فرزندتان را شكل مي‌دهد. نوع رفتار والدين از اهميت زيادي براي رشد و تربيت فرزند برخوردار است. والديني كه افسردگي دارند از توجه، تربيت، آشپزي و بازي با فرزندان لذت نمي‌برند. براي كمك به خود و فرزندتان از روانشناس كمك بگيريد. در ادامه در رابطه با علل، نشانه، پيامد و راهكارهاي افسردگي پدر و مادر توضيح داده ايم.

منبع: نحوه درمان افسردگي پدر و مادر چگونه است ؟

افسردگي پدر و مادر

پدر و مادر بودن يكي از سرسخت ترين شغل هاي دنيا است. مادران و پدران زيادي هستند كه دلايل متفاوتي براي حال بد خود دارند. فرزندان مادر و پدري سالم براي رشد، شكل گيري شخصيت و تربيت لازم دارند. مادراني كه افسرده هستند، يك مادر سالم براي رشد و تربيت فرزند نيستند. پدران زيادي نيز وجود دارند كه از افسردگي رنج مي‌برند. اما تاثير افسردگي مادر بر رشد و تربيت فرزند بيشتر از پدر است. مادران وقت بيشري با فرزندان مي‌گذرانند و همين وقت گذاشتن نيازمند انرژي و حوصله فراوان است. انرژي و حوصله مادر نه تنها براي رشد و تربيت فرزند، بلكه براي گرماي خانه و خانواده از اهميت بسزايي برخوردار است. درمان افسردگي پدر و مادر بهترين كمك به رشد و تربيت فرزند است.

علل افسردگي مادر و پدر

افسردگي در پدر و مادر علل مختلفي از جمله منابع اجتماعي و اقتصادي، ژنتيك و مشكلات شغلي دارد. اما در جنس زن و مرد علل ها متفاوت خود را نمايان مي‌كند. در ادامه در رابطه با علل افسردگي مادر و پدر به صورت جداگانه توضيح داده ايم.

علل افسردگي مادر

  • افسردگي پس از زايمان
  • مشكلات زناشويي
  • افسردگي پيش از قاعدگي
  • تجربه تلخ كودكي
  • مشكلات والدين
  • اختلال از كودكي
  • افسردگي والدين

علل افسردگي پدر

  • اختلال از كودكي
  • فشار اقتصادي
  • افسردگي والدين
  • مسكلات زناشويي
  • تجربه تلخ كودكي
  • مشكلات والدين

نشانه هاي افسردگي مادر و پدر

برخي نشانه هاي افسردگي در پدر و مادر يكسان است. مانند تحريك پذيري، غم، ناراحتي، نااميدي، تغييرات در وزن، ناتواني در تمركز، تغيير در ريتم خواب، تغيير در خلق و خو، بي ميلي نسبت به فعاليت هاي مورد علاقه گذشته، افكار خودكشي، بي انگيزگي و بي انرژي بودن.

افسردگي در پدر و مادر با تفاوت هايي دارد. در صورتي كه علائم را به مدت حداقل 2 هفته دارا بوديد. براي سلامت روان فرزندتان به يك روانشناس و متخصص مراجعه كنيد. كه در ادامه جداگانه توضيح داده ايم.

نشانه هاي افسردگي مادر

نشانه‌هاي افسردگي مادر عبارت است از.

  • نياز به تنهايي و خلوت
  • كمبود اعتماد به نفس
  • ناتواني در نظم و تربيت فرزندان
  • بي علاقگي به آشپزي
  • ناتواني در روابط جنسي
  • پرخوري يا بي اشتهايي

نشانه هاي افسردگي پدر

نشانه هاي افسردگي پدر عبارت است از.

  • احساس نااميدي
  • پرخاشگري
  • عصبانيت
  • مصرف مواد مخدر و الكل
  • كم به منزل مي‌آيد
  • كم صحبت مي‌كند
  • دوري از اجتماع
  • دوري از مهماني ها
  • رفتارهاي آسيب زا به خود
  • روابط جنسي متعدد

تاثيراتي كه پدر و مادر افسرده بر فرزند خود مي‌گذارند

پدر و مادران افسرده تاثيرات مخربي بر رشد و سلامت روان فرزندان خود مي‌گذارند. در ادامه تاثيرات افسردگي پدر و مادر بر فرزند را اشاره كرده ايم كه عبارتند از.

افسردگي: افرادي كه پدر و مادر افسرده دارند با احتمال بيشتري به افسردگي دچار مي‌شوند. با مشاهده رفتار پدر و مادر آموزش مي‌بينند كه چگونه رفتار كنند و همين امر باعث افسردگي در فرزندان مي‌شود.

بي توجهي: پدراني كه افسردگي دارند بيشتر به فرندانشان بي توجهي مي‌كنند. عمده بي‌توجهي پدران، توجه نكردن به نيازها و صحبت هاي فرزندشان است. به همين دليل فرزندان به دنبال افرادي مي‌رود كه توجه را دريافت كنند.

اختلالات رواني: پدر و مادران افسرده با تربيت نادرست باعث بروز انواع اختلالات در فرزنشان مي‌شوند. اگر خود افراد نشانه هاي زمينه اي داشته باشند به اختلالات گوناگوني مبتلا مي‌شوند. اختلالات رواني تا بزرگسالي همراه فرزندتان خواهد بود.

اختلال شخصيت وابسته: افرادي كه والديني افسرده دارند حس طرد شدگي و بي اهميتي را از خانواده دريافت كرده اند. همين رفتار باعث وابستگي در فرزند مي‌شود. اين فرزندان در آينده به دنبال توجه و وابستگي شديد به فرد مورد علاقه شان هستند.

خلل در روابط اجتماعي: افرادي كه با پدر و مادر افسرده بزرگ مي‌شوند. چون خانواده ها با ديگران ارتباط ندارند و منزوي هستند روش چگونگي ارتباط با جوامع را نمي‌دانند. عزت نفس و اعتماد به نفس اين افراد به شدت كاهش مي‌يابد.

مواد مضر و خطرناك: اين افراد با وجود پدر و مادر افسرده به مصرف سيگار، مواد مخدر و مشروبات الكلي روي مي‌آورند.

براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با مشاوره خانواده كليك كنيد.

راهكار براي افسردگي پدر و مادر

اگر به فكر سلامت روان و رشد شخصيت مناسب فرزندتان هستيد. راهكارهاي زير را انجام دهيد. اين راهكارها به شما پدر و مادر آگاه كمك بزرگي مي‌كند.

۱. فعاليت كنيد.

به دنبال فعاليت هايي باشيد كه به شما حال خوب و شادي را هديه دهد. خود را سرگرم و مشغول كارهايي شويد كه هورمون هاي شادي را در بدن شما ترشح كند. براي كاهش علائم افسردگي خودتان اقدام كنيد.

۲. در رابطه با خلق و خوي خود با فرزندتان صحبت كنيد.

تغييرات خلقي شما باعث وحشت فرزند مي‌شود. زماني كه شما با تغييرات خلقي خود فرزندتان را آگاه مي‌كنيد. او آمادگي لازم را براي برخورد با شما پيدا مي‌كند.

۳. با فرزندتان بازي كنيد.

زماني را براي بازي با فرزندتان صرف كنيد. احساس اينكه والدين به فرزند خود اهميت مي‌دهند براي خانه شما سرشار از توجه و اهميت است. به فرزندتان اجازه بازي با همسالانش را بدهيد.

۴. براي درمان اقدام كنيد.

افسردگي مادر و پدر صدمه هاي روحي و جسمي زيادي به فرزند مي‌زند. والدين آگاه و با اهميتي كه افسردگي دارند. به سرعت به درمانگر مراجعه مي‌كنند تا آسيب هاي جدي به فرزندشان وارد نشود.

براي كسب اطلاعات بيشتر در رابطه با درمان افسردگي كليك كنيد.

كلام آخر

افسردگي پدر و مادر لطمه هاي بدي به سلامت روان فرزندان وارد مي‌كند. والدين بي حوصله و خانه پر از تنش را هيچ فرزندي دوس ندارد. بچه هايي كه والدين بي توجهي دارند به دنبال توجه از ديگران هستند. براي جلوگيري از اين رفتار فرزندانتان اقدام به درمان كنيد. مركز مشاوره ذهن نو خدمات تلفني و حضوري به شما مراجعان عزيز ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر بر شماره تلفن درج شده كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي پدر و مادر مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره ۰۲۱۹۱۰۰۲۳۶۰ با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: نحوه درمان افسردگي پدر و مادر چگونه است ؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/28  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

در اكثر خانواده‌ها پدران به دليل داشتن مسئوليت‌هاي سنگين ممكن است با آسيب‌هاي روحي و رواني از جمله افسردگي روبه‌رو شوند. در واقع افسردگي پدر يكي از مسائلي است كه كمتر مورد توجه قرار گرفته است با اينكه بر اساس تحقيقات انجام‌ گرفته ابتلاي مردان به بيماري افسردگي شديدتر از زنان بوده و احتمال خودكشي‌هاي موفق در آن‌ها بالاتر است. پدران به دلايل مختلفي دچار افسردگي مي‌شوند كه اين مسئله بر جنبه‌هاي مختلف زندگي مانند روابط زناشويي و پدر فرزندي اثر مي‌گذارد و سلامت روان خانواده را تهديد مي‌كند. با اين حال در صورتي كه خانواده بتواند در اين دوران نقش خود را به درستي ايفا كند، پدر خانواده نيز مي‌تواند دوباره به حالت قبل بازگشته و در راستاي رفاه و شادي خانواده حركت كند. در صورتي كه به عنوان همسر يا فرزندان، نگران سلامتي پدر خود هستيد با ما تا انتها همراه باشيد.

 

منبع : افسردگي پدر

افسردگي چيست؟

افسردگي يك بيماري روحي است كه به دليل كاهش مواد شيميايي موجود در مغز، نظير سروتونين ايجاد شده و با احساس غم و ناراحتي همراه است. اين بيماري مي‌تواند در هر سني، از كودكي تا سالمندي در فرد ايجاد شود و در صورتيكه مورد درمان قرار نگيرد، مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد خواهد كرد.

 

نشانه‌هاي افسردگي

برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي افسردگي، عبارتند از احساس غم، بي‌انگيزگي، فقدان اعتمادبه‌نفس، ضعف در تمركز حواس و يا افكار و رفتارهاي آسيب زدن به خود. به اعتقاد روانشناسان، اين نشانه‌ها مي‌بايست براي حداقل 2 هفته ادامه پيدا كنند.

پدران و به‌طوركلي مردان، ممكن است اين نشانه‌ها را بيشتر به‌صورت بي‌ميل شدن نسبت به فعاليت‌هايي كه قبلاً جالب مي‌دانستند، احساس نااميدي، تحريك‌پذيري و پرخاشگري، مصرف مشروبات الكلي يا مواد مخدر، نشان دهند.

با توجه به اينكه بيماري افسردگي مي‌تواند مشكلات بسياري را در ابعاد مختلف زندگي فرد ايجاد كند، بهتر است در صورت مشاهده هريك از نشانه‌هاي بالا، با يك متخصص، راجع به‌احتمال ابتلاي به افسردگي صحبت كنيد. فرايند تشخيص گذاري و درمان بيماري افسردگي هرچه سريع‌تر صورت بگيرد، مي‌تواند به موفقيت‌آميز بودن درمان كمك بيشتري كند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

دلايل افسردگي پدر

افسردگي پدر پس از به دنيا آمدن فرزند

تولد فرزند، يك نقطه عطف بزرگ در زندگي فرد است كه تغييرات بسياري را در زندگي وي ايجاد مي‌كند. تولد فرزند به چند دليل مي‌تواند باعث ابتلاي پدر به بيماري افسردگي شود.

  • فشار رواني ناشي از تأمين هزينه‌هاي مالي
  • احساس بي‌توجهي از جانب همسر
  • تغيير در وضعيت بدني همسر
  • احساس بي‌علاقگي نسبت به كودك متولدشده
  • نبود سيستم حمايتي از جانب اطرافيان
  • افسردگي مادر

افسردگي پدر به دليل مشكلات خانوادگي

مشكلات موجود در خانواده نظير اختلاف‌نظر و درگيري با فرزندان، بيماري يا فوت اعضاي خانواده، مشكلات مالي، نارضايتي از زندگي زناشويي و يا حتي طلاق، ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث بيماري افسردگي در پدر بشوند.

افسردگي پدر به دليل مشكلات محيطي

مشكل و درگيري در محل كار، اختلاف با دوستان، احساس نارضايتي نسبت به موقعيت اجتماعي يا هرگونه دغدغه ذهني ديگري در محيط اطراف فرد كه باعث ايجاد فشار روحي مي‌شوند، سبب ابتلا به افسردگي در پدر خواهد شد.

 

پيامدهاي ناشي از افسردگي پدر

پيشرفت بيماري يا عود مجدد

افسردگي يك بيماري روحي است كه ابعاد مختلفي از زندگي فرد را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. علاوه بر اين، مانند بسياري از بيماري‌هاي روحي ديگر، پس از دوره‌اي از فروكش كردن بيماري، نشانه‌ها مجدداً در فرد ظاهر مي‌شوند. درمان بيماري افسردگي باعث مي‌شود كه فرد با آموزش ديدن تكنيك‌هاي مشخص، توانايي مديريت يا كنترل نشانه‌ها را پيدا كند و در دوره‌هاي بعدي نيز، بتواند بيماري خود را كنترل نمايد. در صورت بي‌توجهي به وضع موجود، ممكن است اختلال به‌صورت مزمن در فرد باقي‌مانده يا شدت بيشتري پيدا كند. بروز رفتارهاي آسيب زدن به خود يا ديگران و اعتياد معمولاً در افرادي ديده مي‌شود كه براي مدت طولاني، بدون توجه به درمان، با افسردگي درگير بوده‌اند.

به خطر افتادن سلامت فرزندان

افسردگي در پدران باعث مي‌شود كه آن‌ها چندان‌كه بايد به تربيت فرزندان و نيازهاي عاطفي آن‌ها توجهي نداشته باشند. علاوه بر بي‌توجهي پدر، زندگي كردن با فرد افسرده‌اي كه ديدگاه و رفتارهاي منفي بسياري دارد باعث سرايت اين شرايط به فرزندان نيز خواهد شد. به همين دليل معمولاً توصيه مي‌شود كه علاوه بر درمان بيماري افسردگي در پدر يا مادر، فرزندان نيز مي‌بايست تحت برخي مراقبت‌هاي روحي قرار بگيرند.

به خطر افتادن رابطه زناشويي

يكي از جدي‌ترين آسيب‌هايي كه افسردگي به همراه خواهد داشت، آسيب ديدن رابطه زناشويي است. زندگي در كنار فردي كه انگيزه و تلاشي براي تغيير شرايط ندارد يا مسئوليت‌هاي نقش خود را به‌درستي انجام نمي‌دهد معمولاً باعث مي‌شود كه آسيب‌هاي بسياري به رابطه زوجين وارد شود يا حتي به سمت جدايي پيش بروند.

 

نقش خانواده در درمان افسردگي پدر

1- شناسايي نشانه‌ها

يكي از مهم‌ترين عوامل در درمان هرگونه بيماري رواني، اقدام زودهنگام است. درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي يا هر نشانه غيرمعمول ديگري را در پدرتان احساس مي‌كنيد، بهتر است سريع‌تر براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد. برخي اتفاقات در زندگي، زنگ خطرهاي مهمي براي شروع افسردگي هستند. اين اتفاق مي‌تواند بيماري، مرگ عزيزان، بازنشستگي يا هر تغيير ناراحت‌كننده ديگري در زندگي باشد. در صورت پيش آمدن هريك از اين مسائل در زندگي، بهتر است با يك مشاور صحبت كنيد تا نسبت به عبور سلامت از اين بحران به شما آگاهي دهد. 

2- پيگيري درمان

علاوه بر اقدام براي درمان، پيگيري درمان نيز يك موضوع بسيار مهم است. درمان بيماري‌هاي رواني احتياج به صبر و حوصله بسياري دارد. پدر شما ممكن است به دليل افسردگي از خوردن داروها يا پيگيري منظم جلسات روان‌درماني طفره برود، در اين شرايط با پيگيري‌هاي مداوم مي‌بايست به او كمك كنيد تا درمان را تا پايان به‌خوبي ادامه دهد.

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد 

3- آرام نگه‌داشتن فضاي خانه

سعي كنيد فضاي خانه را به دور از استرس و نگراني‌ها در يك آرامش پايدار نگاه‌ داريد. نظافت خانه، نبود سروصداهاي مزاحم يا مطرح نكردن مسائلي كه باعث بحث و تنش هستند، مي‌توانند باعث آرامش فرد باشد.

4- همدلي و حمايت

احساس درك شدن از جانب ديگران، يكي از مسائلي است كه تا حد زيادي باعث آرامش پيدا كردن شرايط روحي فرد مي‌شود. سعي كنيد درصورت تمايل پدر به صحبت كردن، با او وارد صحبت بشويد، در صحبت كردن‌هايتان لحني همدلانه داشته باشيد و از مقصر جلوه دادن فرد براي شرايط روحي يا كم كاري‌ها جدا اجتناب كنيد.

5- بالا بردن آگاهي

بالا بردن اطلاعات در ارتباط با بيماري افسردگي، به شما كمك مي‌كند تا به‌خوبي بتوانيد شرايط را مديريت كنيد و با استرس كمتري با اين وضع مواجه شويد. شما مي‌توانيد در زمينه‌هاي مختلفي نظير چگونگي صحبت يا رفتار با فرد افسرده، كاركرد داروها، انواع درمان‌هاي موجود يا هر سوال ديگري كه در ذهن داريد، اطلاعاتي را از متخصص يا كتاب‌هاي خودآموز به دست آوريد.

6- حفظ ارتباط با مشاور

ارتباط با متخصصي كه وظيفه درمان پدرتان را بر عهده دارد، مي‌تواند علاوه بر كمك به تسريع فرايند درمان در پدر، سلامت روان ساير اعضاي خانه را نيز تضمين كند. سعي كنيد براي حفظ سلامت روان تمامي اعضاي خانواده، راهكارهايي را از مشاور دريافت نماييد يا جلساتي را براي بررسي بيشتر ساير افراد اختصاص دهيد. علاوه بر اين، از اين طريق شما مي‌توانيد در جريان روند درماني پدر قرار داشته و نسبت به انجام تكاليف درماني وي در خانه نيز، نظارت داشته باشيد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

سؤالات متداول

براي درمان افسردگي در پدرم بايد چه‌كارهايي انجام دهم؟

درصورت مشاهده نشانه‌هاي افسردگي هرچه سريع‌تر با يك متخصص صحبت كنيد و در طول فرايند درمان ارتباط خود را با درمانگر حفظ كنيد. علاوه بر اين شما مي‌بايست بر مصرف داروها و جلسات روان‌درماني نيز نظارت داشته باشيد. برخورد صبورانه در مقابل بيماري، آرام نگه‌داشتن فضاي خانه و همدلي با پدر از جمله كارهايي هستند كه مي‌توانيد انجام دهيد.

آيا افسردگي پدر بر سلامت روان فرزندان نيز تأثيرگذار است؟

بله افسردگي و بي‌انگيزه شدن پدر، باعث مي‌شود كه توجه و محبت لازم را نسبت به فرزندان نداشته باشد. علاوه بر اين فرزندان در خانه‌اي در حال رشد هستند كه فضاي منفي و افكار اشتباهي در آن حاكم شده است. براي جلوگيري از بروز آسيب در فرزندان، بهتر است با يك متخصص در اين زمينه صحبت كنيد.

آيا درصورت اقدام نكردن براي درمان، افسردگي بهبود پيدا مي‌كند؟

افسردگي يك اختلال راجعه است، به اين معنا كه پس از مدتي فروكش كرده و سپس مجدداً نشانه‌ها عود خواهند كرد. در صورتي كه براي درمان اقدام نشود، احتمال مزمن شدن بيماري، عود مجدد يا پيشرفت بيماري و انجام رفتارهاي آسيب زدن به خود ممكن خواهد بود. درمان به فرد آموزش مي‌دهد كه چگونه اين نشانه‌ها را مديريت كرده و مانع بروز آسيب بيشتر شود.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

 ورود به صفحه

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354 استان تهران :9092301539

 

 

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

 شماره تماس با موبايل : 09397993559

 

 

 

 

 

 

منبع : افسردگي پدر

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/6  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

در اكثر خانواده‌ها پدران به دليل داشتن مسئوليت‌هاي سنگين ممكن است با آسيب‌هاي روحي و رواني از جمله افسردگي روبه‌رو شوند. در واقع افسردگي پدر يكي از مسائلي است كه كمتر مورد توجه قرار گرفته است با اينكه بر اساس تحقيقات انجام‌ گرفته ابتلاي مردان به بيماري افسردگي شديدتر از زنان بوده و احتمال خودكشي‌هاي موفق در آن‌ها بالاتر است. پدران به دلايل مختلفي دچار افسردگي مي‌شوند كه اين مسئله بر جنبه‌هاي مختلف زندگي مانند روابط زناشويي و پدر فرزندي اثر مي‌گذارد و سلامت روان خانواده را تهديد مي‌كند. با اين حال در صورتي كه خانواده بتواند در اين دوران نقش خود را به درستي ايفا كند، پدر خانواده نيز مي‌تواند دوباره به حالت قبل بازگشته و در راستاي رفاه و شادي خانواده حركت كند. در صورتي كه به عنوان همسر يا فرزندان، نگران سلامتي پدر خود هستيد با ما تا انتها همراه باشيد.

منبع : 

افسردگي پدر

دلايل افسردگي پدر 

پيامد هاي افسردگي پدر

 

افسردگي چيست؟

افسردگي يك بيماري روحي است كه به دليل كاهش مواد شيميايي موجود در مغز، نظير سروتونين ايجاد شده و با احساس غم و ناراحتي همراه است. اين بيماري مي‌تواند در هر سني، از كودكي تا سالمندي در فرد ايجاد شود و در صورتيكه مورد درمان قرار نگيرد، مشكلات بسياري را براي فرد ايجاد خواهد كرد.

 

نشانه‌هاي افسردگي

برخي از شايع‌ترين نشانه‌هاي افسردگي، عبارتند از احساس غم، بي‌انگيزگي، فقدان اعتمادبه‌نفس، ضعف در تمركز حواس و يا افكار و رفتارهاي آسيب زدن به خود. به اعتقاد روانشناسان، اين نشانه‌ها مي‌بايست براي حداقل 2 هفته ادامه پيدا كنند.

تماس با مشاور

پدران و به‌طوركلي مردان، ممكن است اين نشانه‌ها را بيشتر به‌صورت بي‌ميل شدن نسبت به فعاليت‌هايي كه قبلاً جالب مي‌دانستند، احساس نااميدي، تحريك‌پذيري و پرخاشگري، مصرف مشروبات الكلي يا مواد مخدر، نشان دهند.

با توجه به اينكه بيماري افسردگي مي‌تواند مشكلات بسياري را در ابعاد مختلف زندگي فرد ايجاد كند، بهتر است در صورت مشاهده هريك از نشانه‌هاي بالا، با يك متخصص، راجع به‌احتمال ابتلاي به افسردگي صحبت كنيد. فرايند تشخيص گذاري و درمان بيماري افسردگي هرچه سريع‌تر صورت بگيرد، مي‌تواند به موفقيت‌آميز بودن درمان كمك بيشتري كند.

براي آگاهي بيشتر در زمينه علائم افسردگي كليك كنيد.

 

دلايل افسردگي پدر

افسردگي پدر پس از به دنيا آمدن فرزند

تولد فرزند، يك نقطه عطف بزرگ در زندگي فرد است كه تغييرات بسياري را در زندگي وي ايجاد مي‌كند. تولد فرزند به چند دليل مي‌تواند باعث ابتلاي پدر به بيماري افسردگي شود.

  • فشار رواني ناشي از تأمين هزينه‌هاي مالي
  • احساس بي‌توجهي از جانب همسر
  • تغيير در وضعيت بدني همسر
  • احساس بي‌علاقگي نسبت به كودك متولدشده
  • نبود سيستم حمايتي از جانب اطرافيان
  • افسردگي مادر

افسردگي پدر به دليل مشكلات خانوادگي

مشكلات موجود در خانواده نظير اختلاف‌نظر و درگيري با فرزندان، بيماري يا فوت اعضاي خانواده، مشكلات مالي، نارضايتي از زندگي زناشويي و يا حتي طلاق، ازجمله مسائلي هستند كه مي‌توانند باعث بيماري افسردگي در پدر بشوند.

افسردگي پدر به دليل مشكلات محيطي

مشكل و درگيري در محل كار، اختلاف با دوستان، احساس نارضايتي نسبت به موقعيت اجتماعي يا هرگونه دغدغه ذهني ديگري در محيط اطراف فرد كه باعث ايجاد فشار روحي مي‌شوند، سبب ابتلا به افسردگي در پدر خواهد شد.

 

پيامدهاي ناشي از افسردگي پدر

پيشرفت بيماري يا عود مجدد

افسردگي يك بيماري روحي است كه ابعاد مختلفي از زندگي فرد را تحت تأثير خود قرار مي‌دهد. علاوه بر اين، مانند بسياري از بيماري‌هاي روحي ديگر، پس از دوره‌اي از فروكش كردن بيماري، نشانه‌ها مجدداً در فرد ظاهر مي‌شوند. درمان بيماري افسردگي باعث مي‌شود كه فرد با آموزش ديدن تكنيك‌هاي مشخص، توانايي مديريت يا كنترل نشانه‌ها را پيدا كند و در دوره‌هاي بعدي نيز، بتواند بيماري خود را كنترل نمايد. در صورت بي‌توجهي به وضع موجود، ممكن است اختلال به‌صورت مزمن در فرد باقي‌مانده يا شدت بيشتري پيدا كند. بروز رفتارهاي آسيب زدن به خود يا ديگران و اعتياد معمولاً در افرادي ديده مي‌شود كه براي مدت طولاني، بدون توجه به درمان، با افسردگي درگير بوده‌اند.

به خطر افتادن سلامت فرزندان

افسردگي در پدران باعث مي‌شود كه آن‌ها چندان‌كه بايد به تربيت فرزندان و نيازهاي عاطفي آن‌ها توجهي نداشته باشند. علاوه بر بي‌توجهي پدر، زندگي كردن با فرد افسرده‌اي كه ديدگاه و رفتارهاي منفي بسياري دارد باعث سرايت اين شرايط به فرزندان نيز خواهد شد. به همين دليل معمولاً توصيه مي‌شود كه علاوه بر درمان بيماري افسردگي در پدر يا مادر، فرزندان نيز مي‌بايست تحت برخي مراقبت‌هاي روحي قرار بگيرند.

به خطر افتادن رابطه زناشويي

يكي از جدي‌ترين آسيب‌هايي كه افسردگي به همراه خواهد داشت، آسيب ديدن رابطه زناشويي است. زندگي در كنار فردي كه انگيزه و تلاشي براي تغيير شرايط ندارد يا مسئوليت‌هاي نقش خود را به‌درستي انجام نمي‌دهد معمولاً باعث مي‌شود كه آسيب‌هاي بسياري به رابطه زوجين وارد شود يا حتي به سمت جدايي پيش بروند.

 

نقش خانواده در درمان افسردگي پدر

1- شناسايي نشانه‌ها

يكي از مهم‌ترين عوامل در درمان هرگونه بيماري رواني، اقدام زودهنگام است. درصورتي‌كه نشانه‌هاي افسردگي يا هر نشانه غيرمعمول ديگري را در پدرتان احساس مي‌كنيد، بهتر است سريع‌تر براي درمان آن از يك متخصص كمك بگيريد. برخي اتفاقات در زندگي، زنگ خطرهاي مهمي براي شروع افسردگي هستند. اين اتفاق مي‌تواند بيماري، مرگ عزيزان، بازنشستگي يا هر تغيير ناراحت‌كننده ديگري در زندگي باشد. در صورت پيش آمدن هريك از اين مسائل در زندگي، بهتر است با يك مشاور صحبت كنيد تا نسبت به عبور سلامت از اين بحران به شما آگاهي دهد. 

2- پيگيري درمان

علاوه بر اقدام براي درمان، پيگيري درمان نيز يك موضوع بسيار مهم است. درمان بيماري‌هاي رواني احتياج به صبر و حوصله بسياري دارد. پدر شما ممكن است به دليل افسردگي از خوردن داروها يا پيگيري منظم جلسات روان‌درماني طفره برود، در اين شرايط با پيگيري‌هاي مداوم مي‌بايست به او كمك كنيد تا درمان را تا پايان به‌خوبي ادامه دهد.

 

بيشتر بخوانيد : درمان افسردگي شديد | بهترين راه درمان افسردگي چيست؟

 

3- آرام نگه‌داشتن فضاي خانه

سعي كنيد فضاي خانه را به دور از استرس و نگراني‌ها در يك آرامش پايدار نگاه‌ داريد. نظافت خانه، نبود سروصداهاي مزاحم يا مطرح نكردن مسائلي كه باعث بحث و تنش هستند، مي‌توانند باعث آرامش فرد باشد.

4- همدلي و حمايت

احساس درك شدن از جانب ديگران، يكي از مسائلي است كه تا حد زيادي باعث آرامش پيدا كردن شرايط روحي فرد مي‌شود. سعي كنيد درصورت تمايل پدر به صحبت كردن، با او وارد صحبت بشويد، در صحبت كردن‌هايتان لحني همدلانه داشته باشيد و از مقصر جلوه دادن فرد براي شرايط روحي يا كم كاري‌ها جدا اجتناب كنيد.

5- بالا بردن آگاهي

بالا بردن اطلاعات در ارتباط با بيماري افسردگي، به شما كمك مي‌كند تا به‌خوبي بتوانيد شرايط را مديريت كنيد و با استرس كمتري با اين وضع مواجه شويد. شما مي‌توانيد در زمينه‌هاي مختلفي نظير چگونگي صحبت يا رفتار با فرد افسرده، كاركرد داروها، انواع درمان‌هاي موجود يا هر سوال ديگري كه در ذهن داريد، اطلاعاتي را از متخصص يا كتاب‌هاي خودآموز به دست آوريد.

6- حفظ ارتباط با مشاور

ارتباط با متخصصي كه وظيفه درمان پدرتان را بر عهده دارد، مي‌تواند علاوه بر كمك به تسريع فرايند درمان در پدر، سلامت روان ساير اعضاي خانه را نيز تضمين كند. سعي كنيد براي حفظ سلامت روان تمامي اعضاي خانواده، راهكارهايي را از مشاور دريافت نماييد يا جلساتي را براي بررسي بيشتر ساير افراد اختصاص دهيد. علاوه بر اين، از اين طريق شما مي‌توانيد در جريان روند درماني پدر قرار داشته و نسبت به انجام تكاليف درماني وي در خانه نيز، نظارت داشته باشيد.

براي اطلاع بيشتر در زمينه مشاوره تلفني كليك كنيد.

 

سؤالات متداول

براي درمان افسردگي در پدرم بايد چه‌كارهايي انجام دهم؟

درصورت مشاهده نشانه‌هاي افسردگي هرچه سريع‌تر با يك متخصص صحبت كنيد و در طول فرايند درمان ارتباط خود را با درمانگر حفظ كنيد. علاوه بر اين شما مي‌بايست بر مصرف داروها و جلسات روان‌درماني نيز نظارت داشته باشيد. برخورد صبورانه در مقابل بيماري، آرام نگه‌داشتن فضاي خانه و همدلي با پدر از جمله كارهايي هستند كه مي‌توانيد انجام دهيد.

آيا افسردگي پدر بر سلامت روان فرزندان نيز تأثيرگذار است؟

بله افسردگي و بي‌انگيزه شدن پدر، باعث مي‌شود كه توجه و محبت لازم را نسبت به فرزندان نداشته باشد. علاوه بر اين فرزندان در خانه‌اي در حال رشد هستند كه فضاي منفي و افكار اشتباهي در آن حاكم شده است. براي جلوگيري از بروز آسيب در فرزندان، بهتر است با يك متخصص در اين زمينه صحبت كنيد.

آيا درصورت اقدام نكردن براي درمان، افسردگي بهبود پيدا مي‌كند؟

افسردگي يك اختلال راجعه است، به اين معنا كه پس از مدتي فروكش كرده و سپس مجدداً نشانه‌ها عود خواهند كرد. در صورتي كه براي درمان اقدام نشود، احتمال مزمن شدن بيماري، عود مجدد يا پيشرفت بيماري و انجام رفتارهاي آسيب زدن به خود ممكن خواهد بود. درمان به فرد آموزش مي‌دهد كه چگونه اين نشانه‌ها را مديريت كرده و مانع بروز آسيب بيشتر شود.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي مي توانيد از طريق شماره _ با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

شماره تماس ذهن نو

 

منبع : افسردگي پدر

امتیاز:
بازدید: 22
برچسب:
:
[ 1399/8/15  ] [ ۲۳ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 3
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب